Tinas YogaFörAllas 10 bästa tips om Yoga

 1. Håll det enkelt. Det viktiga är inte vad du gör på mattan utan att du gör.
 2. Värdesätt solhälsningarna, "suryanamaskara". Det utgör en viktig del av yogan och bygger på yogans grundpositioner, "asanas"
 3. Andas in en stor portion tålamod innan varje pass och ha inte för bråttom. Yoga är en process och måste få vara det.
 4. Ge det några chanser, prova på olika lärare och former.
  Kemin mellan din lärare och dig ska vara god och det är lättare om läraren har en igenkänningsfaktor för dig.
 5. Försök att skapa tillit till din egen förmåga. Om du ställer rimliga krav på dig själv minskar risken att du misslyckas rejält.
 6. Andas. Kom alltid ihåg att andningen är central och andetaget är det mest konstanta vi har inom oss, så mindfulness är att bara andas i princip.
 7. Hitta din väg. Yoga är varje utövares egen historia, så skriv ditt eget manus och se till att du får huvudrollen i ditt eget liv, kopiera ingen, låt dig inspireras av andra men lev din egen sannings väg.
 8. Ha roligt. Hitta glädjen i din dagliga "practice" och lek dig fram, det finns inga rätt eller fel. De svaren har bara du.
 9. Gå alltid på din känsla i kroppen. Våga släppa taget om tekniken i positionerna lite. Den är viktig, absolut, men om det känns omöjligt rent tekniskt kommer du ändå inte träna. Så hitta känslan inuti kroppen och följ den.
 10. Lev ditt liv med ett öppet hjärta, var öppen för förändring och nya sätt att tänka, utan att för den delen gå ifrån dina egna principer. Skaffa dig två eller tre lätta principer och gör sedan ditt bästa för att leva efter dem. Då kommer du känna dig mer nöjd med hur du lever ditt liv.