Bakgrund Tina Lindhe - Yogalärare

"Yoga blev min medicin"

Tina Lindhe, är grundaren av yogastudion Tinas YogaFörAlla som ligger i Haninge / Handen, i söderort utanför Stockholm. Hennes utbildning inom yoga är: Yogalärarutbildning "Yoga For Life" 300h RYT

.

Här berättar hon i egna ord hur yogan blev en så otroligt stor del av hennes liv:


Tina Lindhe - Yogalärare - Tinas YogaFörAlla

"För mig har yogan vänt mitt liv och mer eller mindre räddat mig från en mycket svår och långvarig panikångest.

När jag för ett antal år sedan testade yoga under en weekend, helt utan någon kunskap om yoga, blev jag fast. Jag minns hur jag lämnade denna helg med en stor portion hopp. Hopp om att jag funnit min medicin mot min ångest.

Från och med den helgen utövade jag min nyfunne vän dagligen, även om det bara var för en kvart.

Jag läste varenda bok, lyssnade på varje inspiratör och ville lära mig allt. Slutligen kom dock dagen då jag insåg att jag aldrig skulle bli klar; yoga är en livsfilosofi och måste levas för att upplevas fullt ut. Det är en process som tar olika lång tid för respektive yogautövare, och det måste få vara så. Det enda vi kan göra för att utvecklas i yogan, och därigenom som människor, är att praktisera vår yoga.

Kort och gott kan man säga att jag yogar och för min yoga vidare av ren passion som drivkraft. Och denna passion har gjort mig till en självlärd Yogini som, precis som ni, bara har kommit en bit på vägen av mitt återstående liv."

/Tina Lindhe - Yogalärare